fredag 14 juni 2013

Man blir så glad av..

Choklad!!!
Igår besökte vi en mysig butik som säljer "njutningsvaror" som choklad, väldoftande ljus, teer, avslappningsmusik m.m. Det är så härligt att komma in i en sådan butik och bara gå runt och titta. Med oss ut kom lite smått och gott som ett värmeljus i form av ett rött hjärta, lite te och sist men inte minst riktig RAW CHOCOLATE. 
Vet du att de flesta mörka chokladkakorna som säljs idag så högförädlade att de förlorar det mesta av sin näring och antioxidanteffekter och ger dig inget annat än överskott av socker och fett.?
Ska du äta choklad för att det är både gott och nyttigt så välj just Raw choklad!!

Cacao (ka·cow) is the raw, unprocessed form of chocolate. 2 These untreated seeds referred to as cacao beans can be considered a superfood offering a wealth of antioxidants and essential vitamins and minerals.Raw choklad har en massa hälsofördelar.The antioxidant power of flavonoids and essential minerals and vitamins found in cacao can support healthy heart functioning 5 by lowering blood pressure, improving blood flow, lowering LDL cholesterol, and reducing plaque buildup on artery walls. 6 Antioxidanterna, mineralerna och vitaminerna som finns i kakaon är toppenbra för ditt hjärta för de sänker blodtrycket, förbättrar blodflödet, sänker LDL-kolesterolet och minskar risken för att plack byggs upp i dina kärlväggar.
De höga nivåerna av antioxidanter skyddar din kropp från ansamling av fria radikaler från solen, föroreningar, rökning och annat som är skadar frisk vävnad och skapar cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Med chokladen får du också i dig fibrer som är bra för matsmälningen.
Den fysiska och psykiska hälsan förbättras av de ämnen som finns i chokladen.For example, theombromine helps to stimulate the central nervous system, relax smooth muscles, and dilate blood vessels, giving the body a boost of energy; “bliss” chemicals found in cacao help to increase circulation and availability of serotonin and other neurotransmitters in brain, improving mood and combating depression. Till exempel hjälper teobromin till att stimulera det centrala nervsystemet, är muskelavslappnande och vidgar blodkärlen vilket ger kroppen en energikick.
De kemiska ämnena som finns i kakaon bidrar även till  att öka cirkulationen och tillgängligheten av serotonin och andra signalsubstanser i hjärnan, förbättrar humöret och bekämpa depressioner.  
Så unna dig lite riktig rå-god choklad istället nästa gång. Eftersom choklad innehåller Så här såg vår kaka med mexikansk choklad med smak av chili ut. I Mexico är det vanligt att blanda smaken av kakao med chilins hetta.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar