Jag skulle vilja dela med mig av receptet på deras päronchutney som jag gör ibland. Den smakar lite annorlunda mot annan chutney och hela familjen älskar den. Här kommer receptet:
5 dl päron (ca 4 medelstora) skalade och skurna i småbitar
1 msk ghi eller vegetabilisk olja
1-3 färska chili, halverade på längden
2 kanelstänger
1 krm malen kardemumma
1/2 dl färsk apelsinjuice
1 tsk färskriven ingefära
1 dl råsocker
1/2 dl russin
Värm ghin i en kastrull och häll i chili, kanel och kardemumma. Stek i någon sekund och tillsätt sedan päronen. Koka i 15-20 minuter. Rör ofta på slutet.
Blanda i russinen. Ta bort kanelstängerna och chilin.
(receptet kommer från Govindas Bästa som finns att köpa på restaurangen)
Ghi görs av smör som smälts på låg värme och skummats av. När fettet är gyllengult och klart hälles det upp men man tar inte med avlagringen som bildas i botten på kastrullen. Häll ghin genom en silduk och förvara på ren glasburk. 1 kg smör tar ca 1/2 timme för att bli klar.
Mysig interiör från Govindas
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar