måndag 24 juni 2013

En underbar chutney från Govindas

Idag har vi varit i Göteborg för en del ärenden och då passade vi på att luncha på Govindas restaurang. Deras vegetariska restaurang har helt fantastisk mat. Tyvärr blir de inte att man går dit så ofta då de har öppet endast måndag-fredag mellan 1130-15.00. Maten är gjord med kärlek och du får soppa, ris, varmrätt, bröd och en supergod mangolassi att dricka till. Så är du i Göteborg under lunchtid så rekommenderar vi dig att passa på att göra ett besök på denna restaurang.
Jag skulle vilja dela med mig av receptet på deras päronchutney som jag gör ibland. Den smakar lite annorlunda mot annan chutney och hela familjen älskar den. Här kommer receptet:

5 dl päron (ca 4 medelstora) skalade och skurna i småbitar
1 msk ghi eller vegetabilisk olja
1-3 färska chili, halverade på längden
2 kanelstänger
1 krm malen kardemumma
1/2 dl färsk apelsinjuice
1 tsk färskriven ingefära
1 dl råsocker
1/2 dl russin

Värm ghin i en kastrull och häll i chili, kanel och kardemumma. Stek i någon sekund och tillsätt sedan päronen. Koka i 15-20 minuter. Rör ofta på slutet.
Blanda i russinen. Ta bort kanelstängerna och chilin.

(receptet kommer från Govindas Bästa som finns att köpa på restaurangen)

Ghi görs av smör som smälts på låg värme och skummats av. När fettet är gyllengult och klart hälles det upp men man tar inte med avlagringen som bildas i botten på kastrullen. Häll ghin genom en silduk och förvara på ren glasburk. 1 kg smör tar ca 1/2 timme för att bli klar. Mysig interiör från Govindas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar