måndag 10 juni 2013

Den blomstertid nu kommer..

Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.

Jag vet ingen årstid som är så vacker som försommaren. Den skira sommargrönskan är så skön. Full av liv, hopp och healing. Den håller ett löfte om glädje och att vi har en energigivande tid framför oss. Den kan också trösta och omfamnar oss med sin grönska om det är det man behöver. Med sin balanserande energi ger den stöd och stöttning till oss.
Vi människor har haft helande platser i alla tider. Runt om vår jord kan man finna uråldriga helande lundar, grottor och speciella stenar. Landskap kan vara stärkande när vi är svaga och sjuka. Forskning visar att man tillfrisknar snabbare om man får vara i trädgårdar och natur när man är sjuk, deprimerad eller på något annat sätt i obalans. De flesta har nog vetat det utan att behöva forskningsresultaten som visar på detta.
En liten promenad runt Villa Mariposa ger många olika energier av naturens skiftningar. Här finns den fina björkallén, ängarna, hagarna, talldungen och strandängen. Du kan stå högt och se ut över havet eller vandra i sanden längs stranden. Hela din varelse tar emot alla dessa olika energier och använder dem för att skapa balans i din kropp och själ. Det är fantastiskt. Jag är så tacksam att jag har allt det runt om mig och mina nära och kära.

Ha en bra dag idag och försök att gå ut om så bara en liten stund i vår sköna junigrönska.

"Naturen är bara ett annat namn för hälsa"
Henry David Thoreau
for health... för hälsa ... "
Henry David Thoreau Henry David Thoreau

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar