tisdag 6 augusti 2013

Månceremonier

Energin som omsveper oss nu är lugn, tung och rogivande. Det är en tid för att bara vara, ta det lugnt och vila.
Om några timmar går vi in i nymånens energi. Närmare bestämt 23.51 ikväll. Då är det tid för att göra en nymåneceremoni om man vill. Låter det intressant? Jag tänkte berätta några ord om månceremonier idag.
Hela Universum är uppbyggt av energi. Var enda liten sak som finns runt om oss är i grund och botten energi. All denna universella energi samspelar. Allt hör ihop. Allt påverkar vartannat. Till och med varje känsla du har sänds ut som energi till omvärlden. Mellan dig och allt annat finns energitrådar. Ju mer känslor du har för något, desto kraftigare energisträngar finns emellan dig och objektet. Oavsett om dina känslor är positiva eller negativa. Vad det betyder just för dig kanske är något att reflektera över.

Ritualer och ceremonier hjälper oss att hålla fokus på saker som vi vill skapa i vårt liv. Att ha ett  mål och ett syfte utan att ha en starkt känsla och motivation för det brukar ofta vara dömt att misslyckas. Det gäller även böner. Utan känsla bakom blir de bara tomma ord.
Ceremonierna hjälper oss att få våra projekt att bära frukt. Det är inte så svårt och behöver heller inte vara så komplicerat. Ceremonierna kan vara ganska enkla och behöver heller inte ta lång tid att planera och utföra. Så här kan du göra:

Bestäm dig för att göra en ceremoni och var klar på varför. Gör helst din ceremoni utomhus. I annat fall gör det i ett rum i din bostad där du får vara i fred och få lugn och ro. Bygg upp ett litet altare och skapa en cirkel. Bygg altaret med saker som symboliserar de olika riktningarna öst, söder, väst och norr. Öst är eldens element, söder vattnets, väst är jorden och norr är luftens element. (Jag har tidigare skrivit i bloggen om medicinhjulet. Eventuellt kan det ge dig lite inspiration.) Använd rökelse som salvia, sötgräs, frankincense, eller sandelträ.
Kalla på energierna i de olika riktningarna och be om att de är närvarande under din ceremoni. Jag brukar säga att en ceremoni består av fyra akter:
  • Respektera var ödmjuk och respektera alla energier, väsen och allt som finns omkring dig när du går in i cirkeln dvs. börjar ceremonin.   
  • Frigör Andra fasen i ceremonin är att släppa all stress, förtvivlan, rädslor och andra tunga energier som du eventuellt bär på
  • Skapa Efter detta är det dags att göra det som är ändamålet med din ceremoni om det nu är ny början, kärlek, tacksamhet eller något annat  
  • Tacka Cirkeln börjar gå mot sitt slut och innan den är helt klar tackar man alla krafter och väsen som varit med och bidragit till energien i cirkeln.
Tacka energierna och stäng ner din cirkel. Efter ceremonin -  gå på heligt sätt i fyra dagar.

Ny måne tid för att göra ceremonier för ny början, uppstart av projekt, be om en ny kärlek eller välsignelse för nya "frön".
Full måne kontakt med gudinnan inom oss, stärka oss, hyllning till det feminina, väcka upp intuition och känslighet, initiering m.m.

Vill du veta mer eller lära dig skapa olika ceremonier så kontakta oss här på Villa Mariposa.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar