lördag 10 augusti 2013

Enkel energiövning

Idag vill jag dela med mig av en enkel energiövning som alla kan göra. Övningen är inspirerad av andinsk mysticism och går ut på att man gör sig av med tung energi som vi människor inte mår bra av att ha och istället fyller på med ljus välgörande energi. Tung energi skapas av oro, rädslor och negativa tankar som i sin tur skapar fysisk och psykisk ohälsa.

Praktisera övningen regelbundet varje dag under en tid (några veckor) så kommer du förmodligen märka en avsevärd skillnad i hur du mår.

Sitt ner, helst utomhus på marken men det går bra på en stol inomhus också. Sitt så bekvämt du kan med rak rygg. Känn efter hur det känns i din kropp. Försök att känna hur energierna i din kropp rör sig. Känn efter hur det känns inuti din kropp just nu.

Tänk dig nu att du öppnar upp dig baschakra. (Baschakrat är ett energicentra som är beläget ungefär vid din svanskota.)Visualisera nu att all tung energi rinner ut ur denna öppning ner till Moder Jord. All tung energi som du inte behöver men som är välgörande för Moder Jord.

Samtidigt som du gör ovanstående öppnar du upp ditt kronchakra som är beläget på toppen av ditt huvud och tar in ljus, lätt energi från kosmos. Visualisera hur din kropp fylls på lätt, ljus energi. Sitt så länge du behöver för att låta all den tunga energin försvinna ur din kropp och tills du känner dig uppfylld av den ljusa kosmiska energin.

Ju fler gånger du gör denna övning desto lättare kommer du tycka att det är.

 Lycka till!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar