fredag 23 augusti 2013

Gröna linsbiffar med tomatsås 4 pers

Vi gillar vegetarisk mat. Kött äter vi nästan aldrig. Det här kan jag bjuda på till lunch ibland på våra kurser. Receptet har funnits med i säkert 25 år nu och är skapat av Herman Ottosson. Världens godaste linsbiffar tycker jag är detta är. 

2 dl gröna linser som legat i blöt minst 5 timmar. Gärna över natten. 
2 msk tomatpure' 
1 dl yoghurt
2 finhackade gula lökar
1/2 dl hackad persilja - 
1 tsk gurkmeja
2 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
salt

Mixa de gröna linserna i matberedaren och tillsätt yoghurten.
Stek löken lätt och ha i linssmeten tillsammans med kryddorna. 
Forma pannbiffar och stek i olivolja. 

Serveras med ris och nedanstående sås:
4 finhackade tomater
1/2 fint hackad paprika
2 msk finhackad rödlök
1/5 dl olivolja
1 tsk timjan
2 msk soja, gärna tamari
1 msk honung
2 tsk citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
Blanda samman och servera. 
Jättegott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar