onsdag 31 juli 2013

Lammas Lysande lycka

I morgon är det årets första skördefest, Lammas. Nu ändras energierna och en krispigare vind sveper i naturen. Solens värme har gjort bär, säd och grönsaker mogna för att skördas. Nu är det dags att ta till vara solenergin i burkar och frys för att ta fram när vinterkylans dagar är här.
För några år sedan höll jag i en ceremoni där en liten flickas jordenamn introducerades för Universum och vår cirkel. Det var just på Skördefestens dag. Hennes namn var Lysande lycka. Visst är det ett vackert namn?

Hon kom till Moder Jord för att påminna oss om lyckan som finns omkring oss varje dag. Om lyckan det är att få leva här på jorden. Om tacksamheten över allt som finns här på vår vackra blå-gröna planet.
Om vi höjer blicken när vi hör örnens vingslag så ser vi solen som lyser på oss varje dag. Solen som ger oss värmen och allt detta liv. Lysande lycka ber oss att ägna några minuter på morgonen och kvällen till att tacka solen för att den lyser över oss.

Lysande lycka ser. Kanske lite mer än vad andra gör. Med sin list kan hon få de hon möter att möta sig själva och är de tillräckligt uppmärksamma kan de spegla sig i henne och få veta hemligheter om sig själva.

Lysande lycka kom också med TRO och HOPP. Att lita och tro på andra och hoppet om framtiden. Tron på de visa vuxna som vet  sitt ansvar och överlämnar en värld där nästa generation kan leva friska i fred och frihet.

Lysande Lycka,  i morgon är det din dag hela dagen. Jag önskar att det blir en riktigt solig dag för dig!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar