söndag 14 juli 2013

Balanserat energifält

Har det hänt att du känt dig totalt dränerad på energi efter att ha lyssnat på någons problem, gett healing eller bara umgås med någon? Det är tecken på att du plockar på dig oönskade energier.

Vårt energifält runt den fysiska kroppen har en naturlig barriär som ska stoppa negativ energi att komma in i ditt fält. Energifältet du har runt om dig, dina energibanor och dina energicenter förser din kropp med livgivande universell energi. Energin som också kallas chikraft eller prana.  Barriären du har runt om din fysiska kropp ska skydda dig mot oönskade energier, jämför atmosfären runt jorden som skyddar oss mot skadlig strålning från universum. Styrkan i barriären i ditt energifält beror på ett antal faktorer och kan försvagas av ohälsa, känslomässig obalans och missbruk av olika slag.
Så för att förebygga sådant intrång är det första du behöver göra är att äta näringsrik, hälsosam mat fri från gifter, sova bra, motionera och se till att vara i balans känslomässigt. Det är också gynnsamt att begränsa tiden vid tv, datorer eller andra apparater med elektromagnetiska fält. Speciellt viktigt är det att undvika att ha elektriska apparater i våra sovrum.
Vissa människor är ljusarbetare och har som uppgift att utstråla positiv energi i sin omgivning. De gör ett fantastisk arbete men glömmer ibland bort att de utsätter sig själva för större risk att bli dränerade på energi och behöver aktivt arbeta med att rensa och fylla på sin egen livsenergi.

Se alltid till att du har en bubbla runt om dig som skyddar dig och ditt energifält. Det kan du göra genom att visualisera som en sköld, riddarutrustning eller glaskupa runt om dig. Böner, mantra, symboler är andra alternativ som skydd.

Återbalansera alltid ditt energifält så snart som möjligt genom att använda salvia, gå eller springa i naturen, göra chi gong eller yoga.
Att duscha i vatten balanserar också ditt energifält och fyller på med bra energi.
Se till att vara grundad och visualisera hur det växer djupa rötter ner i marken och till jordens mitt. Låt vinden få blåsa och rena din aura.
Tänk positiva tankar och var här och nu.
I mina kurser arbetar vi mycket med att lära oss att transformera dessa energier. Tecken på att du plockat upp negativa energier kan vara:
  • huvudvärk
  • trötthet
  • värk i kroppen 
  • smärtor från olika kroppsdelar
  • ilska
  • sorg som du inte vet varifrån den kommer
  • yrsel
  • trötthet
  • frusenhet
Så var uppmärksam på förändring som du inte har en naturlig förklaring till och lägg vikt på ovanstående. Speciellt om du arbetar med healing, massage eller andra kroppsterapier så är det oerhört viktigt att du lär dig att rensa och balansera dig själv. Vill du lära dig mer så är du välkommen till Villa Mariposas kurser.


  Sötgräs, salvia, eteriska oljor och kristaller hjälper till att balansera våra energifält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar