onsdag 27 juli 2016

Vårt intelligenta hjärta, forts.

Hur kan vi då arbeta med hjärtats visdom och intelligens. Här är några tips inspirerade av Heartmath. 

Gå inåt och fråga dig själv vad som får ditt hjärta att sjunga? Vad inspirerar dig i livet och vad får dig att förtorka och stagnera? 

Var dig själv. Var autentisk! Finn din väg i livet. Inspireras av andra som vågar leva sin dröm. Du kan och har rätt till att vara ditt Sanna jag, utan skuld och utan skam. Det är en av de viktigaste sakerna i livet. Tala ur ditt hjärta och säg det du behöver säga. Lev ditt liv som du vill och stå upp för det. Detta ger dig styrka, frihet och kraft.
Gör något som inspirerar dig. Varje dag!
Är du ute i naturen varje dag? 

Vilka relationer inspirerar och ger dig energi?  

Vad i din fritid ger dig tillfredställelse och vad har blivit tristess och rutin, bara? 

 Genom att reflektera över dessa frågor startar du upp ditt liv på en ny nivå av inspiration, livskraft, vitalitet och meningsfullhet. Våga göra förändringar i ditt liv. 

Var öppen till att pröva nya saker. Att ha en positiv inställning till att utforska nya saker i livet ger dig ödmjukhet, nyfikenhet, flexibilitet och mottaglighet.var öppen och intresserad av att pröva nya saker i livet.  

Var lekfull. Livet är fullt av allvarligheter. Glöm inte bort att ta dig tid att vara spontan och lekfull. Lekfullheten hjälper dig av flexibel och följa med i livets flöde. Det är viktiga egenskaper i livet till skillnad från att vara full av motstånd och ovilja till satt prova nya saker. Lekfullhet lockar fram kreativitet och ger inspiration. Ta inte livet allt för allvarligt utan skratta åt dig själv och dina begränsningar ibland. 

Leker du med dina barn eller husdjur varje dag? 

Tar du dig tid och har djupa samtal med dina närmaste och dina vänner? 

Läser du inspirerande poesi och tittar på konst? Lyssnar på klassisk musik? 

Om du svarat nej på flera av dessa frågor har du en stor utvecklingspotential som skulle ge dig större inspiration och glädje i livet. 

Uppskatta det du har! Vi har så mycket i livet att känna tacksamhet för. Gör en lista över allt du har. Skönheten i naturen, människor runt omkring dig, saker du älskar att göra. Börja söka inspiration varje dag i livet och se vad som händer. Nya vänner, nya möjlighet, nya insikter som kan ge lösningar på problem och finna nya spännande utmaningar i livet


Låt hjärtat vad med, allt du gör beror på det...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar