fredag 15 juli 2016

Hjärtmeditation

Vi går igenom mycket tufft i vår värld idag. Våld, stridigheter och maktmissbruk oroar oss och många   rädslor har kommit upp till ytan.
Nu om aldrig förr är det viktigt för oss att fokusera på det ljusa och på Kärleken som finns i världen. För att arbeta med Ljuset och med att öka Hjärtats intelligens vill jag därför dela med mig av en kraftfull men mjuk meditation som hjälper oss med just detta.


Avsätt 20-30 min för detta arbete. Sätt dig på ett avskilt ställe där du får lugn och ro.

Tänd salvia eller sötgräs och smudga dig om du är van vid detta. I annat fall kan du tända en rökelse eller aromalampa med en lugnade doft. 
Lägg dina händer på dina knän med handflatorna uppåt. 

Känn hur du har kontakt med vår jord och hennes energi genom dina fötter. Visualisera att denna energi pulserar med ett varmt, orange ljus upp genom fötterna och hur den sprids i hela din kropp. Känn din starka koppling till jorden och att du är ett "jordbarn". Sänd tankar av kärlek och tacksamhet till Moder Jord som bär dig och ger dig näring.

Kalla in söders krafter och fokusera på TRYGGHET och ALLT GOTT du har omkring dig. Sänd TACKSAMHET  till allt det goda i Universum och lägg nu båda händerna på ditt hjärta. Känn hur du utstrålar kärlek, tillit och tacksamhet. Håll kvar händerna här under hela meditationen.

Kalla in västers krafter och fokusera på HEALING och hur du helas och LÄKS från smärta, lidande och rädsla. Känn hur du är trygg och HEL

Kalla in norrs krafter och känn hur rummet fylls av dina skyddsänglar, guider och andra som stödjer dig från andra dimensioner. Jesus, Jungfru Maria eller ärkeänglarna. Känn hur du är VÄLSIGNAD

Kalla in östers krafter och känn hur en stråle klart andligt och rent ljus från Universum tar sig ner genom ditt kronchakra och förbinder din hjärna, din tallkottkörtel med ditt hjärta. Känn hur du stärks av denna stråle och hur dina tankar, din intuition och din känslor förenas för att vägleda dig framåt i livet. Känn hur du VÄGLEDS och din inre VISDOM stärks.

Känn hur energin expanderar och omsluter hela din kropp. Visualisera hur denna energi av andlig, ren energi av kärlek sprider sig från dig ut i rummet, i hela ditt hus, din hemort, ditt land och över hela jorden. Hela jorden omslut av en ren, kärleksfull energi som helar och välsignar varje levande cell på vår jord. Känn hur du är i kontakt med ALLT , förenad med ALLT detta liv på jorden. 
Sänd KÄRLEK.... Sänd TACKSAMHET 

Gör denna Hjärtmeditation i 21 dgr och utvärdera.. Om det känns bra fortsätt..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar