söndag 8 september 2013

Healing


Vilken härlig helg vi har! Det gäller att passa på att njuta av sommaren som dröjer sig kvar. Sitta med näsan mot solen och bara vara i stunden.
Den här helgen har vi bara varit, handlat lite kläder till barnen och njutit. Nu sitter jag och arbetar en stund och förbereder för den kommande helgens kurs. Då blir det en Reiki helg då nya medmänniskor ska knyta kontakt med den underbara reikienergin och sina Reikiguider.

Det är alltid lika spännande att vara med i processen. På två dagar händer det mycket med kursen deltagare. De öppnar upp och stärker sitt självförtroende när de ser att de faktiskt kan ge healing. För er läsare som inte vet vad Reiki är ska jag förklara lite kort.

Reiki är en friskvårdsmetod som är världsomspännande. Det började med en man i Japan som hette Mikao Usui och som levde på 1800-talet. Det sägs att genom fasta uppnådde han upplysningsstadiet och fick till sig healingsymboler och kunskaper om ett healingsystem som har uppkallade Reiki. Från Japan spred hans elev Hawayo Takata systemet till USA. Idag är det spritt över hela världen. Under utbildningen initieras man för att ta emot Reikienergin och lär sig att använda det både på sig själv, andra och på distans. Många ökar sin känslighet och kan redan under helgen känna av hur deras healing"patient" mår, var det finns smärtor och tunga energier. Det fina är att alla kan! Vi har alla förmågan att kunna ge healing.

Är man massör eller annan kroppsterapeut är Reiki ett utmärkt komplement till den terapi man utövar. Många deltagare som är massörer har berättat att de upplevt att de redan tidigare redan känt av värme i händerna då de masserat och därför blivit intresserade av att lära sig mer om healing.
Det sista året då min mamma levde gav jag henne mycket Reikihealing mot smärtorna och hon upplevde att det hjälpte. Därför är hon alltid med mig när jag har mina utbildningar i Reiki och jag hedrar hennes närvaro.

Det finns mycket att säga om Reiki och jag får berätta mer vid ett annat tillfälle.Är du intresserad av att komma med och lära dig nästa helg så kontakta mig! Finns det hjärterum finns det alltid stjärterum!
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar