måndag 25 februari 2019

Reiki healing- fungerar det verkligen?Det är en fråga jag fått ganska många gånger under mina yrkesverksamma år inom personlig utveckling. Kan det verkligen fungera?
Healing är något som har utövats så länge människan funnits tror jag och det utövas överallt, i alla kulturer,  runt om på jorden. Visst minns du när du var liten och slagit dig någonstans hur någon vuxen lade handen på liksom för att lindra skadan? Handpåläggning upplevs ge lugn och lindring. Viss forskning ger stöd åt de välgörande effekter människor upplever, andra inte. Jag har arbetat med bl.a Reiki healing i över 20 år och min erfarenhet är att det minsta människor upplever är lugn, avspänning och minskning av stress som varar åtminstone ett dygn. Det är det minsta healingsessionen gett.
Sedan har jag fått ta del av upplevelser av alla de slag som läkning, lindring som kvarstått permanent eller en längre tid.Jag har inte bedrivit någon upplevelsebaserad vetenskaplig forskning på detta. Men jag går på min erfarenhet. Jag tror på vår helande förmåga och att alla kan lära sig healing.
Reiki healing är ett handpåläggningssystem som kommer från Japan. Mannen som "uppfann" detta hette Mikao Usui. Han var son till en välbärgad köpman och hans familj ville naturligtvis att han skulle fortsätta med affärer. Men Mikao var intresserad av hälsa och andlighet. Han såg alla sjuka och fattiga och ville lära sig hur han kunde hjälpa dem. Han studerade psykologi och medicin. Han studerade buddism hos munkar och efter en 21-dagars meditation uppe på berget Kurama  fick han till sig Reikin och dess symboler. Genom en intresserad kund som först kom för att få healing spred sig Reikin till Hawaii och USA. Så småningom världen över.
Grundkursen är kort. Över en helg lär du dig grunderna så att du kan ge healing till både dig själv och andra. Hur duktig du blir har en hel del att göra med hur mycket du kommer att praktisera. Det finns massor med böcker om Reiki för du kan lära dig hur du kan förfina din healing och lära dig mer om kroppen och Reikin olika tekniker.
Jag rekommenderar verkligen Reiki. Pröva! Din insats är några tusenlappar och en helg. Du kommer inte ångra dig!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar