onsdag 8 mars 2017

Vikten av tålamodVintern har kommit till Villa Mariposa. Lite sen kanske men ändå. Nu täcker snötäcket ängen utanför behandlingsrummet och i kurslokalen ser man det vintergrå havet spegla himmelen och molnen. Solen lyser idag. Det är en sådan där riktigt vacker vinterdag. Det var längesedan jag skrev på bloggen och jag antar att vissa varit inne och undrat vad jag gör. Varför jag inte skriver.När jag nu har en blogg så ska väl jag skriva.
Men även jag har min utveckling.. Den går upp och ner som en bergbana. Vissa perioder händer det jättemycket och andra perioder får jag vila. Det är så det är. Kroppen skulle inte orka annars. Så fungerar vi i läkning, inlärning, utveckling och växande. Hela systemet måste vara i balans och hinna ikapp de delar som springer före.  Först då har vi integrerat den nya. Då har det blivit en del av oss.

Det här är ganska bra att tänka på för dig som kanske precis är nyväckt på den andliga stigen. Du har upptäckt en ny spännande värld och vill kanske att det ska hända jättemycket. Jämt, hela tiden.
Men det första vi måste lära oss är tålamod.
De har vi nutidsmänniskor inte så mycket av. Tålamod!
Vi är vana att saker ska hända på en sekund.  Men att lära sig tålamod är att ta det första viktiga steget på den andliga vägen.
Det sägs att det finns ett kloster någonstans i världen som låter de nykomlingar som kommer dit för att få bli munkar, stå utanför och vänta några dagar för att pröva deras tålamod. De måste stå på huk och bara vänta på att abboten ska släppa in dem. Kanske kommer han till och med ut för att köra bort dem. Det anses nämligen att bara de som har tålamod att ändå vara kvar har det tålamod som krävs för att klara av att bli munk där.
Att ha tålamod kräver energi och positivitet. Är vi inte positiva så kanske vi tror att den andliga utvecklingen inte är något för oss när vi tycker att det är stiltje och inget händer. Genom att bli irriterade, frustrerade och arga förhindrar vi istället vår andliga utveckling.

Att ha tålamod är en ansträngning och dygd som vibrerar högre än ilska och frustration. Det gäller även tålamod mot andras utveckling. Ansträngningen vi gör, genom att ha tålamodet, utvecklar oss och ger positiva konsekvenser. Tålamod är en perfektion.

Andlig utveckling kräver även att vi vänder oss inåt och granskar oss själva genom reflektion och meditation. Även här kommer tålamodet att vara till nytta och i centrum.

Vi behöver också granska oss själva hur vi beter oss mot yttervärlden. Se igenom illusionen av vårt ego och arbeta för gemenskap, vänskap och kommunikation.

Genom det ihållande arbetet att få en djupare och mer ärlig självinsikt och samtidigt vara i en mer generös och öppen kommunikation med andra, skapar vi förutsättningar för att vi ska få en transcendent andlig insikt.
Så vi har ett kontinuerligt arbete att göra , både inåt och utåt, om vi vill göra framsteg i vår andliga utveckling.

Tänk på det, om du är frustrerad över att våren inte kom, utan snön! Tålamod, mina vänner, tålamod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar