söndag 2 augusti 2015

Kattens visdom och budskap vid invigningen av vårt naturaltare

Så var då vår invigning av vårt naturaltare gjord. Ett altare som med sin energi ska hjälpa oss att när vi ger healing till de som behöver det, stödja oss vid böner till andevärlden och vara en vacker, stilla plats för meditation och kontemplation. Vi har länge behövt en ordnad energiplats där man i samband med behandlingar hos oss kan vara i stillhet före och efteråt.    Platsen som kallat, har vi länge använt vid eldceremonier och healingbehandlingar men vi har inte tidigare haft något uppbyggt altare där. Så nu var det dags att bygga det. Nu var tiden inne. 
Detta år var Lammas ceremonin helt privat. I vanliga fall brukar vi bjuda in till de olika årstidsceremonierna men i år var det bara vi.
När vi kallat in krafterna och bett om beskydd och stöd till vår heliga plats fick vi ett kraftfullt positivt svar från andevärlden. Från att vara helt stilla blåste det plötsligt upp och löven lät som tusen skallror i vinden. Lika fort som det blåst upp mojnade det och blev stilla igen. Sedan fick vi en oväntad gäst som kom och hedrade platsen och gav oss sitt budskap. Det var en katt. Den strök sig vid våra ben, kelade och såg verkligen till att få vår uppmärksamhet. Så satte den sig stilla framför altaret. Där satt den länge och bara betraktade altaret. Den lyfte ena tassen och hälsade flera gånger mot altaret. Sedan bugade den länge inför altaret och när den var klar gick den sin väg. Vi tackade och förstod. Vilket glädjande budskap! 
 
Kattens andliga egenskaper: Magi, mystik, healing, oberoende, balans, mörker och ljus, inre och yttre, precision, snabbhet och smidighet. 

Katter har varit heliga djur sedan urminnes tider. Den egyptiska gudinnan Bastet visade sig som en katt. Katten associeras också med Freja. Vilket är träffande då vi bor några hundra meter från den gamla kraftplatsen Odens salar.   Katten lär oss om balans mellan olika saker. Balans som att veta när vi ska observera och när vi ska agera, sk timing. Den lär oss om att ha balans mellan oberoende och gemenskap med andra. Eftersom katten ser i mörkret och är ett nattdjur lär den oss också att se i mörkret och ha modet att våga utforska det okända. 
Om katten kommer till dig vill den berätta om livets magi och mystik. Den talar om för dig att natten är en tid för dig då du har energi, är kreativ och öppen. 

 

Katten hälsar och bugar inför altaret
 

Så ser det ut i dagsljus! 


Upptänt för ceremonin


Så nu är altaret uppväckt och kommer vara till hjälp vid vårt andliga arbete utomhus. Vi tackar alla krafter, guider, skyddsänglar och Universums skapare för att de är med oss  och beskyddar oss i livet och i vårt arbete! 

Walk in beauty


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar