lördag 4 juli 2015

Ekorre som kraftdjur

Så kom äntligen sommaren till vårt nordiska land. Som vi har längtat! Både maj och juni blev kylslagna försommarmånader. Men nu är den här! Sommaren!
Tänkte skriva om ekorren idag. Själv älskar jag ekorrar. Jag tycker att de är så söta och deras energi gör mig så glad. Igår var det en som kom i min väg på ett litet udda sätt. Jag höll nämligen till min förskräckelse på att köra ihjäl honom! Han flyttade sig inte och jag var nog bara trettio centimeter ifrån honom innan jag fick stopp på bilen. Men det bekymrade inte honom. Han hoppade runt på vägen och letade efter något. Väldigt koncentrerat! Så först när jag gick ut ur bilen gör att prata med honom lite så hoppade han iväg mot träden bredvid vägen.
Ekorren är energisk och lekfull. Den vill ofta visa oss på att vi tar livet lite för allvarligt och borde kasta våra sorger och leka lite oftare.
En annan aspekt av ekorrens gåva till oss handlar om samlande. Det kan å ena sidan visa dig på vikten av att planera för framtiden och att sätta av för framtida behov. Men det kan också betyda att du samlat på dig alltför mycket av något som du inte längre behöver och bör göra dig av med. Visste du att av allt ekorren gömmer undan så hittar den bara ca10%. Så ekorren lär oss även lektionen av att ha balans i det vi gör och inte överarbeta saker och ting.
Ekorren är ganska sällskaplig av sig. Den påminner oss om hur viktigt det är att underhålla våra vänskapsband och att vara uppmärksam på hur vi kommunicerar med nära och kära.
Har du ekorren som kraftdjur är du en pigg, alert och snabb varelse som för det mesta är glad och kvicktänkt. Du kan dock ha en tendens att vara lite för försiktig och samlar gärna på dig saker för framtiden. Du är ofta ekonomisk men en ekorre med blockeringar kan istället samla på,sig oro, rädsla, fastna i dåtid och stagnation. Även om ekorrar alltid är redo för vad som kan dyka upp har de en tendens till glömska och glömmer vart de lagt saker . Denna glömska är en påminnelse till dem med ekorren som kraftdjur att sakta ner, uppmärksamma och sluta köra flera sätt på en och samma gång. 
Ja, det var lite gammal visdom om ekorren. Vill du veta mer så välkommen in på vår hemsida www.medialutveckling.nu
Ha det gott i sommarvärmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar