tisdag 23 juli 2013

Förlåtelseövning

Den här övningen handlar om att förlåta totalt och fullständigt. Är det något du skulle vilja göra?
Det viktigaste i förlåtandet är du själv.

Att genomföra denna förlåtelse betyder inte att den andra personen eller du själv gjorde rätt. Den är till för att lösa upp all skadlig energi och negativa karma som skapats mellan två människor. Det är en oerhört kraftfull och energirensande övning.
Alla människor gör misstag ibland. Sårar och skadar någon annan. När en människa gör en annan illa kan den skadliga energin finnas kvar länge. Beroende på hur stor skadan är kan det röra sig om flera dagar, månader, år. Eller i värsta fall hela livet.
Det begränsar, gör ont och skapar till och med ett fysiskt obehag för alla inblandade. Energin är tung och mörk. Historien upprepar sig gång på gång. För människor bråkar, slåss och saknar tillit till sin nästa. Men krig och ilska löser inga konflikter. Sorgligt nog deltar vi i kamper som aldrig kan vinnas.
I vår oskuldsfullhet tror vi att allt är möjligt. Men händelser i livet gör att vi mister tilliten och kanske till och med misstror vår nästa. Vi kan till och med hamna vilse från vår livsväg och tillfälligt tappa kontakten med vår själ. Men essensen av vår själ är fortfarande oskuldsfull och vill egentligen ingen annan något ont. Det är våra rädslor som hindrar oss ifrån att bli vår största potential. När vi inte kan förlåta varandra är det alltid våra rädslor som hindrar oss till detta. Det är svårt att förlåta den som skadat oss väldigt mycket.
Men tänk om alla kunde förlåta alla för allt, överallt och genom alla tider. Då skulle det inte finnas några rädslor kvar. Vi behöver alla en fullständig förlåtelse av oss själva, våra relationer, vår familj och hela vårt samhälle. Genom alla tider, alla rum och i alla dimensioner.
Övningen är villkorslös. Det är därför det är ett totalt förlåtande. Övningen ska göras som en ren känsla med full kontakt med hjärtchakrat och är ingen tankeövning. Tillåt dig att ta emot den kosmiska energin som ger styrka till dig, planeten och till alla nu och för alltid.

Övningen
Görs bäst när du har gott om tid och är fokuserad, utvilad, öppen och utan rädsla.
Visualisera evighetssymbolen, den ändlösa symbolen utan början och utan slut.

Kalla på ditt högre jag. Kalla in änglar, guider och andra varelser som står dig nära. Fokusera på känslan i ditt hjärta och säg:- Jag förlåter här och nu, i tid och rum, mig själv. På alla plan och i alla dimensioner. Fullständigt och komplett löser jag härmed upp allt dömande och alla olösta känslor. (Visualisera samtidigt evighetssymbolen och se hur linjerna i symbolen blir klarare och klarare. Tillåt alla känslor att komma upp och låt dem lösas upp fullständigt. Känn det!)

Upprepa detta moment för hela din familj. I alla släktled. En i taget och i en takt som känns naturlig för dig.

Upprepa detta för alla, överallt. Här och nu. Genom alla tider och alla rum. På alla plan och i alla dimensioner.

Upprepa detta i alla områden av ditt liv där du har olöst karma för dig själv och för andra. Gör detta så många gånger som behövs för att du ska känna dig fri från dåtida fördömanden. Be om detsamma för dig, din familj, dina relationer och all mänsklighet. All inom lagen av den fria viljan och om universum så vill. Du kan göra denna övning flera gånger under en tidsperiod. Saker klarnar och löses upp när de är redo för det. Så oroa dig inte om inte allt försvinner första gången du gör övningen. Ditt hjärtchakra är ditt centrum så bekymra dig inte för att du inte gör en manifestering i det yttre. Ju klarare det är för dig desto klarare och lättare sker förlåtandet. Om ditt hjärtchakra är blockerat av ilska, avund eller andra negativa känslor så är det naturligtvis svagt på energi men det kommer bli starkare och starkare eftersom. Ha tålamod.
Övningen frigör energi, tillåter dig och andra att hela sina sår. Det är ett av de mest kärleksfulla och högsta energiarbete som du kan göra. Övningen höjer upp problemet till en högre energinivå. Du får gärna dela med dig av denna övning till dina vänner och din familj. Men det är oerhört viktigt att du släpper dina egna förväntningar på vad som ska hända sedan. De kommer att göra det när de är redo.

Tänk om vi kan skapa en värld där vårt kollektiva hjärta är rent från tunga energier. Vilken värld vi skulle ha!
 

 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar