lördag 29 juni 2013

Kraftdjuret Örn

Symbol för insikter, upplysning, visioner

Örnens  starkaste magiska kraft är att den har kontakt med Universums skapare. Den har kontakten med det gudomliga. Örnen flyger på sina breda, starka vingar högt upp nära solen och bär våra böner till Universums skapare. Därför står örnen står för insikter som kommer som en blixt från en klar himmel och för andlig upplysning.  Örnen symboliserar visioner och hjälper dig att se bortom det vardagliga. Örnen står  i kontakt med din själ och den säger dig att det är viktigt att du ger din själ näring. Örnen är ett östdjur.
Högt uppe i luften svävar örnen. Den flyger högre än någon annan fågel. Med sin skarpa syn kan de se marken under sig detaljerat. Som en blixt dyker den ner och överrumplar sitt byte. Örnen har förmågan att se både övergripande och mycket detaljerat. Har du örnen som kraftdjur är du en visionär och har medfödda ledaregenskaper. Du är modig och vill ha stor personlig frihet. Du kan bli otålig på andra människor som inte flyger lika högt och snabbt som du. Du är stark, klarseende och har förmågan att se in i framtiden.
Om örnen kommit till dig idag vill den ge dig frihet och säga dig att du ska ta dig samman och  ha modet att se framåt och titta på saker från en nytt högre perspektiv. Den vill påminna dig om dina drömmar och visioner. Den vill få dig att flyga högt och nå ännu högre så du kan se att du kan bemästra mycket mer än du själv tror att du kan klara av. Den uppmärksammar dig på att ha koll på såväl detaljerna som det övergripande. 
 
Så har vi då gått igenom de fyra riktningarna i cirkeln. Syd, väst, norr och öst. Men jag kommer fortsätta att berätta om djuren i vår nordiska natur och deras krafter. En önskan som kommit in är att jag ska skriva om fladdermusen. Det är ett starkt magiskt djur och imorgon kommer jag skriva om den  

3 kommentarer:

 1. Tack för att du skrev om örnen!
  Bad om ett tecken idag från Universum när jag satt ute o mediterade i skogen. Tittade upp mot himlen och en örn svepte över trädtopparna precis över den plats där jag satt. Allt jag kunde säga var tack! :) Har aldrig sett en örn förut. Kändes mycket speciellt. Hela den här dagen har varit speciell för mig.

  SvaraRadera
 2. För några år sen kom en örn så nära som ca 20 m och tittade mig länge i ögonen. Har sett örn många gånger sen. Bland annat en gång till på väldigt nära håll. Känner att den vill berätta nåt för mig.
  Ylva

  SvaraRadera
 3. Hade en dröm för ett par år sedan...jag står själv i ett dimmigt landskap när ett vibrerande ljud närmar sig...ett flertal personer klädda i enkla *linne klänningar* träder fram..kvinnan längst fram sträcker fram sina kupade händer till mig för att överlämna symbolen som nu är min uppgift..har länge ritat den och funderat på vad det kan vara jag ska göra..vad har en örn för uppgift!?

  SvaraRadera