onsdag 19 juni 2013

Hallon Gudinnepaj

Nu är det förberedelser inför midsommarafton som är högaktuellt. Jag har hittat ett recept på paj som har ett vackert namn. Hallon Gudinne paj. Det är ett gammalt recept som funnits i gamla kokböcker.
Här kommer receptet

225 gr mjöl
125 gr socker
125 gr smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
250 gr hallon
200 ml creme fraiche


Rör samman mjöl, socker, smör,vaniljsocker och bakpulver till en deg. Platta ut i en smörad form med uttagbar botten. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in pajen i formen i kylen 30 minuter.

Blanda hallonen med creme fraiche i en skål och häll sedan över i pajformen. Baka i ugnen i 15 minuter. Sätt sedan ner värmen till 150 grader och låt pajen stå kvar i ugnen 15 minuter till.
Låt pajen kallna och servera med glass. 

Bären kan bytas ut mot vilka bär som helst. Jag kommer att göra den med hallon eller jordgubbar. Men jag kan tänka mig att blåbär eller björnbär också är fantastiskt.
Lovar att sätta in bild när jag bakat denna på midsommaraftonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar