onsdag 26 juni 2013

Älgens magiska krafter


Symbolik självkänsla, mod, visdom, styrka, byta skepnad och kamouflage 
 

Älgen är en symbol för visdom, självförtroende, självkänsla, och uthållighet. Den är ett norrdjur i kraftcirkeln. Har du älgen som kraftdjur kommer den att hjälpa dig att upptäcka vem du är och sätta dig i kontakt med din medfödda visdom. Den har också den övernaturliga förmågan att byta skepnad och att kamouflera sig trots sin storlek och styrka - de kan gå igenom hela sina områden utan att bli sedda. Dessa egenskaper hos älgen lär oss kraften av närvaro och osynlighet.
Om du är en älgpersonlighet som vill odla dessa färdigheter förbättras de genom att du studerar förmågan "shapeshifting" ytterligare. Om älgen är ditt kraftdjur är du förmodligen full av motsägelser - klumpig men ändå graciös, stor men med möjligheten att röra dig snabbt och ljudlöst.

Vanligtvis har människor med detta kraftdjur också ett utmärkt djupseende, är rakryggade och mycket kloka. De har också en medfödd förmåga att vara balanserade och vet när de ska vara försiktiga, när de ska vara starka, vad de ska säga till vem och när. Älgens horn är kopplade till kronchakrat i människan. Eftersom älgens hornen växer, öppnar kronchakrat och vidgar det har älgen en direktkanal till all universell kunskap.
Personer med detta kraftdjur föds med sina inre ögon redan öppnade och ser saker i världen med extra tydlighet. De har några av sina mest utmanande och tuffa lektioner i sin barndom, men deras oräddhet och mod tillsammans med sin direktkontakt till universell kunskap ger dem det stöd som behövs för att stärka sin självkänsla och hitta sin plats i världen.

Om älgen kommit i din väg idag kanske den vill det visa dig på din styrka och kraftfullet. Den kanske vill att du ska uttrycka din glädje över det du presterat och dela med dig av detta till andra utan att det för den del betyder att du vill skryta och hävda dig . Den visar att du är ledd av Universums visa krafter och att du är på rätt väg.

Imorgon kommer jag att skriva om björnen
2 kommentarer:

  1. 1 maj 2011 när jag var på väg till mitt nyfödda första barnbarn hörde jag ljud av hovar bakom mig på gångvägen. En häst? Vände mig om och såg en älgko komma mot mig. Stod stilla o strax innan den nådde mig vek den av. Ett dlogdonråde i närheten men också motorväg.
    Fick för mig att denna ovanliga händelse pekade på mitt barnbarn Älgens totem?

    Evy

    SvaraRadera