fredag 24 maj 2013

Människomöten

Ibland förundras jag över möten mellan människor. Hur olika de kan vara. Både beroende på situationen men även på personligheterna. Vissa möten fastnar och stannar kvar i minnet länge. De berör och väcker olika känslor. Visst har du några sådana minnen, eller hur?
Ibland behöver det inte sägas många ord i ett sådant möte. Det är mer stämningen som skapar känslan. Stämning av mystik, förundran och magi.

Kanske var de förutbestämda möten?
Kanske var det någon man träffat i ett tidigare liv?
Vem vet?

Jag samlar på sådana möten i min imaginära skattkista. Ibland tar jag fram dem och tänker på dem. Går igenom dem igen och funderar på situationen. Någon gång kan jag tänka tanken och undra vad de gör idag men inte ofta. Det är precis som om magin skulle försvinna då. Det var den där stunden, de där ögonblicken som var viktiga för mig.
Kanske skulle man ha fler möten, fler skatter i sin kista om man tog sig tid att lägga märke till sin omgivning i vardagen. Se sig runt lite mer uppmärksamt. Stanna upp och säga några ord till någon på vägen. Om inte annat skulle du kanske göra någon glad den dagen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar